Проведе се среща на мониторинговата група по проект „Създаване на отдих,спорт и туризъм в градовете Едирне и Елхово”

Публикувано преди 12 години  |  Общество, Снимки

На 27.04.2012г. се проведе поредната среща на мониторинговата група по проект „Създаване на отдих,спорт и туризъм в градовете Едирне и Елхово” по договор №CB16IPO008-2009-1-066. Основната цел на събитието беше проследяване на точното и своевременно изпълнение на дейностите и правилното разходване на средствата.На срещата присъстваха г-жа Пепа Кючукова, г-жа Живка Кафеджиева и ръководителя на проекта на водещата организация г-жа Тюлай Айвачичеги.

След официалната част групата посети строителната площадка където провери как протича работният процес по предвидените дейности.

В рамките на проекта ще се извърши благоустрояване на парковото и предпарковото пространство в град Елхово, което обхваща възстановяване на игрище за баскетбол, два тенис корта, едно игрище за футбол на малки врати и монтиране на кей за лодки на брега на река Тунджа за развитие на воден туризъм. С това ще бъде възстановено едно обществено достъпно и използваемо пространство, ще бъде създадена подходяща за спорт и отдих хармонична паркова среда. Предвидено е закупуване на оборудване за спортните площадки, лодки и екипировка за водни спортове. За подобряване на естетическия облик около игрищата и опазването на околната среда ще бъдат засадени дръвчета и храсти.[nggallery id=“460″]


Статията е публикувана на 3 май 2012

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА