Стартира подмяната на водопровода по ул. Ангел Вълев в град Елхово

Публикувано преди 12 години  |  Общество, Снимки

От няколко дни част от жителите на град Елхово имаха нарушено водоподаване, което се дължи на стартиралия ремонт на водопроводната мрежа по ул. Ангел Вълев в град Елхово. Реконструкцията на водопровода, бе заложен в капиталовите разходи на община Елхово за 2012 година, като след приключване на ремонтите дейности, ще бъде извършено цялостно асфалтиране на ул. Ангел Вълев (от ул. Ал. Стамболийски до обходен път изток). Реконструкцията на водопровода по ул. Ангел Вълев започва от разклона на ул. Паисий Хилденраски до разклона на ул. Чаталжда. Припомняме Ви, че водопроводната мрежа по ул. Паисий Хилденраски бе подменена, с подмяната на водопровода по ул. Александър Стамболийски.

По-голямата част от град Елхово почти през целия ден вчера, бе без водоподаване. От местното ВиК Дружество съобщиха, че от вчера са монтирани нови спирателни кранове, които ще позволят на фирмата изпълнител да спира водоподаването само в района, в който ще се извършват ремонтите работи, а не както бе до сега. От там още добавиха, че в рамките на следващите две или три седмици ще стартира и реконструкция на водопроводната мрежа по ул. Чаталаджа, която дейност ще се извърши със собствени средства на ВиК дружеството. Ремонтите дейности по ул. Чаталджа ще бъдат извършени, от разклона на ул. Черно Море до ул. Ангел Вълев.

Дейностите по подмяната на водопроводната мрежа в град Елхово целят да се намалят авариите, които предимно са вследствие на старите и амортизирани тръби. Именно днес такава авария отстраняваше екип на местното ВиК дружество по ул. Славянска пред клона на Обединена Българска Банка.[nggallery id=“462″]


Статията е публикувана на 4 май 2012

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА