Поредна работна среща на Съюза на работодателите в системата на народната просвета в община Елхово

Публикувано преди 12 години  |  Общество, Снимки

Днес в Професионална Гимназия “Стефан Караджа” – гр. Елхово се проведе работна среща на Съюза на работодателите в системата на народната просвета в община Елхово. В съюза членуват всички директори на учебни заведения и детски градини в община Елхово, които почти в пълен състав бяха днес на работната среща. На нея присъства инж. Христо Петев, Йовка Драгоева, Тинка Атанасова, Снежана Връцова, Донка Попова, Ивана Кърева и Веска Георгиева. Гост на работната среща бе Жана Ангелова – Главен експерт образование в община Елхово.

В днешната работната среща бяха засегнати темите за предстоящото външното оценяване на учениците след седми клас, както и дръжавните зрелостни изпити на дванадесетостенниците, както и предстоящите дейности по повод отбелязването на денят на българската просвета и култура и на славянската писменост 24 май.

Членовете на съюза в град Елхово споделиха за проверката на представители на регионален инспекторат по образованието – Ямбол, които са били на проверка в ПУИ „Никола Й. Вапцаров“ – Елхово, като отзивите на от тази проверка са били положителни.

Сред темите, които бяха разисквани днес бе и възможността основното училище в село Бояново да бъде включено в списъка на защитените училища.

Припомняме Ви, че с решение на общинските съветници от последното редовно заседание, бе взето решение да бъде предложено на Министъра на образованието, младежта и науката ОУ „Паисий Хилендарски” село Бояново, да бъде включено в списъка със защитени училища при допълването му през 2012 година, което ще гарантира съществуването на училището в едно от най-големите села в община Елхово.

На работната среща бяха обсъдени и възможностите за приемането на петгодишните деца в системата на образование, което е изискване на закона от началото на новата учебна 2012/2013 година. Към този момент община Елхово не изпитват затруднения с реализирането на тази предстояща задача.

На срещата още бе обсъдено и стартирането на новия проект на образователното министерство, в който всеки преподавател в образователната система ще получава обучение според индивидуалните си нужди.[nggallery id=“464″]


Статията е публикувана на 4 май 2012

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА