Снимки: Самодейните състави при Читалище „Развитие”-Елхово, разкриха своя потенциал в село Маломирово

Публикувано преди 12 години  |  Общество, Снимки

Читалището е изкона българска – гражданска институция, която няма свой друг аналог никъде другите по света, освен у нас. В най-малките населени места в страната понякога те са единствените работещи институции, ако игнорираме пощенските служби и кметства. Българското читалище има своята завоювана позиция за работа в подкрепа на общността и през годините е спечелило доверието на хората. Уникален е неговият потенциал да насърчава социалната промяна и да укрепва гражданското общество.

Именно този потенциал бе разкрит в село Маломирово, от самодейните състави на Читалище „Развитие” Елхово, с ръководители Нико Попов и Димитър Чернилов, както и солистите Кичка Георгиева, Снежана Делчева, които бяха придружени с музикалния съпровод на оркестъра при читалището.

Невероятните изпълнения на хор за обработен фолклор, както и красивите народни песни, изпяти от Кичка Георгиева и Снежана Делчева, бяха умело съчетани с красивите танци на самодеен танцов състав „Цветница”.
Концерта постави началото на традиционните годишни празници, които ще се проведат през този уикенд в село Маломирово.

Съборите навсякъде означават едно и също – организиране на събития, които да възродят семейните спомени, да се върнем към корените си, да почетем с присъствието на своите родители и роднини, които винаги са с погледи вперени навън, в очакване на децата от големите градове.

Похвално е, че кметството към село Маломирово, включи в своята програма читалищните състави от Читалище „Развитие”. Това дело е благородно и достойно за уважение. В същото време това възпитава ценности и показва уважение към тези, които пазят българските традиции и обичаи в град Елхово.[nggallery id=“465″]


Статията е публикувана на 5 май 2012

Следете ни в Google News Showcase


ИЗБОРИ 9 ЮНИ 2024


НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА