ОФК Елхово (U15) завоюва също шампионска титла, но в зона Бургас »

Театрална поставнока в село Лесово!

Публикувано преди 12 години  |  Общество, Снимки

На 4 май самодейният театрален състав към читалище „Развитие” с ръководител Ивана Кърева, гостува на жителите на с.Лесово. Публиката прие спектакъла с интерес, препълни залата и аплодира от сърце самодейците. С нескрит интерес очакват постановката и в селата Стефан Караджово, Воден, както и град Болярово. Тематиката на спектакъла се оказа близка на хората, а поставените проблеми рефлектираха в сърцата им.

Общинският самодеен театър към читалище „Развитие” гр.Елхово е с близо 40 годишен творчески живот. Той е светлина в културния облик на общината, а постановките му се посрещат с интерес от публиката.

Театралният колектив към читалище „Развитие” гр.Елхово в този състав твори вече 5 години. Сред самодейците са имената на стожери в театралния живот на града, както и на много млади хора, които са свежите им попълнения. Театралният състав е участник в Националния фестивал на любителските театри с международно участие Каварна – 2004, 2011г. и в Международния фестивал на любителските комедийни театри, пантомима и сатира Тополовград – 2004 – 2010 година.

През този сезон театралният колектив представи пиесата „Скакалци” от Ст.Л.Костов, която след толкова години, на сцената изглежда актуална.

Постановката на Елховския самодеен театър беше посрещната с широк зрителски интерес. Реализирани бяха 7 успешни представления в града, предстои участие в Международния фестивал на любителските комедийни театри, пантомима и сатира Тополовград – 2012.

Сезон 2011/2012 за театралния колектив към читалище „Развитие” гр.Елхово е увенчан с успех. Трудът на самодейците получи признание и от Община Елхово, и от публиката, която ги награди със своите аплодисменти.

Надяваме се, че гостуванията на театралния състав по селата в община Елхово ще се превърнат в практика, защото това наистина радва хората и те от сърце преживяват случващото се на сцената. Целият колектив изказва своите благодарности на г-н Петър Киров, кмет на Община Елхово, за подкрепата и на кметовете на населени места, които ни отправиха покани.

Трябва да се знае, че участието на самодейците е доброволно и заслужава уважението на обществеността, защото благодарение на тяхната всеотдайност, живеещите в Община Елхово се докосват до творчеството на български и световни автори и до изкуство, което, за жалост все повече изглежда далечно и недостъпно.
[nggallery id=“390″]


Статията е публикувана на 7 май 2012

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА