Видео: Три от три за Синята Планина в Токио

Публикувано преди 12 години  |  Спорт

Трета победа от три срещи е резултата на Даниел Иванов – Аоияма в провеждащия се сумо турнир “Нацу башьо” в столицата на Япония – Токио. В среща от трети кръг „Синята планина” събори на дохито, с хватката „котенаге” монголеца Кьокутенхо. Турнирът в Токио започна вчера и ще продължи до 20 май включително, когато ще се изиграят последните двубои.

С успеха си Даниел се нарежда заедно с други девет сумисти с еднакъв баланс от три победи и без допусната загуба, сред които са озеки Баруто, Кисеносато и Котошогику. Любопитното е, че легендарният йокозуна Хакухо е само с две победи и допусната загуба. Общия брой на участващите в този турнир е четиридесет. Другият наш по-популярен към този момент сумист, озеки Калоян Махлянов има само една победа и две допуснати загуби.

В четвърти ден елховският сумист, ще се изправи срещу 30 годишния ветеран Йошиказе, който тежи 139 килограма. До този момент двамата са се изправяли един срещу друг само веднъж, през месец януари тази година, когато Аоияма загуби срещу японеца с „окуридаши”. Йошиказе има негативен резултат от три загуби, което ще мобилизира до краен предел съперника на Даниел за първи успех в турнира.


Статията е публикувана на 8 май 2012

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА