Уникална изложба на едни от най-опасните и екзотични животни, гостува в Елхово до края на седмицата

Публикувано преди 12 години  |  Общество, Снимки

От днес 8 май до 13 май /неделя/ във фоайето на Читалище „Развитие” в град Елхово, Тракийското херпетологично дружество открива изложба на екзотични животни. Гостите на изложбата ще имат възможност да видят на живо някой от най-опасните влечуги на Земята – Тайпан, Черна Мамба, Кобри, Гърмящи змии, Смоци, Питони, Игуани и други.

Д-р Георги Еленски, който е завършил ветеринарна медицина в Тракийски университет – Стара Загора е е един от основателите на Тракийското херпетологично дружество. Той заедно с Красимир Христов, който по професия е зооинженер, но е защитил докторска степен по биология са създали дружеството. То официално съществува от 2002 година. Офисът се намира в Хасково, а Зоотерариумът в околностите на града.

Първоначално животните са внесени от зоологическата градина от Москва, където един от основателите Красимир Христов е бил на специализация, други от Южна Африка и Индонезия, но след влизането на България в Европейския съюз, са се насочили предимно към държави от еврозоната, поради облекчения режим. Подвижната експозиция е посещавала много градове на България, както и някой съседните страни, но основната идея е дейността да се развива в България, с цел да се популяризират някой от най-опасните животни на света. Основната цел, която си поставя дружеството е познавателна, а също и опазване на земноводните.

Изложбата е уникална и си заслужава да се види. Всеки може да я посети от 10:00 до 19:30 часа. Входа е 3 лева, за деца и пенсионери входа е 2 лева, а за деца от 3 до 7 години входа е само 1 лев.[nggallery id=“473″]


Статията е публикувана на 8 май 2012

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА