Видео: Аоияма дели първо място само с още четирима сумиста, след четвърта поредна победа в Токио

Публикувано преди 12 години  |  Спорт

Четвърта победа от четири срещи, е резултата на Даниел Иванов – Аоияма в провеждащия се сумо турнир “Нацу башьо” в японската столица Токио. В среща от четвърти кръг елховският сумист избута от дохито, с „ошидаши” японеца Йошиказе.

Само пет са сумистите от общо четиридесет в този турнир, които до този момент са без нито едно поражение, сред които се нарежда и Даниел, което е сериозна заявка за нещо повече в този турнир. Други петима от сумистите, които имаха еднакъв баланс със Даниел вчера, днес допуснаха загуби.

В петият ден елховският сумист, ще се изправи сумист от ранг „маегашира 5” – 27 годишния Окиноуми, който тежи 135 килограма и височина от 190 сантиметра. До този момент двамата са се изправяли един срещу друг само веднъж, през месец март тази година, когато Аоияма загуби срещу японеца с „сукуинаге”. Окиноуми има положителен баланс от три победи и само една загуба, като загубата бе постигната в последния кръг.

Другият наш български представител Котоошу записа днес победа и към този момент е с баланс от две бели и две черни точки.


Статията е публикувана на 9 май 2012

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА