Клуб „Млад природозащитник” към ПУИ ”Н. Й. Вапцаров” – Елхово по проект „Успех” реализираха нова проява

Публикувано преди 12 години  |  Общество, Снимки

Клуб „Млад природозащитник” с ръководител Димитринка Николова към ПУИ ”Н. Й. Вапцаров” – Елхово по проект „Успех” реализираха днес своята поредна проява. Темата на днешната изява бе „Природата ще бъде спасена само от любовта на хората”. Ръководителя по проекта представи на учениците основните принципи и начини за запазване на природата, правилника за защита на природата и приложенията му. Тя запозна учениците и с първият резерват на територията на Република България, който се намира в планина Странджа, след което учениците преминаха към практическата част, която днес бе да се засадят храсти на територията на училището. С много ентусиазъм децата се включиха дейно в засаждането на две туи и една роза.

ПУИ ”Н. Й. Вапцаров” – Елхово има изграден един клуб, в който участват 14 ученика. По проектa участват шест деца, като останалите са от другите социални заведения на територията на град Елхово.

Проектът „Успех” стартира от 12 февруари тази година, като основната цел е учениците да участват в занимания извън задължителното учебно време, в което да заявят своите способности, интереси и компетентности в различни области на науката, изкуствата и спорта в неформална среда. В тази среда учениците срещат разбиране и подкрепа и това може да бъде ефикасна превенция на нарастващите прояви на насилие и агресивност в училище, за което са налице утвърждаващи се тенденции.

Извънкласните и извънучилищни дейности дават възможност в значителна степен да се развие неформалното общуване между учителя, учениците, родителите.

Ръководител на проект „Успех” е Директорът на ПУИ ”Н. Й. Вапцаров” – Елхово – Елхово, г-жа Връцова, а счетоводител на проекта е Миглена Арабаджиева.[nggallery id=“476″]


Статията е публикувана на 9 май 2012

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА