ОФК Елхово е втори в окръжната група, но само шампиона отива на бараж за по-горна девизия

Публикувано преди 12 години  |  Снимки, Спорт

В среща от последният кръг на окръжната футболна група ОФК Елхово победи гостуващия отбор от село Генерал Инзово с резултат 7:3, като на полувремето резултата бе 4:1. В окончателното класиране ОФК Елхово излиза на втора позиция, след загубата на отбора на село Чарган, но промени в правилника на БФС от тази година гласят, че само победителя от южната окръжна група се класира за баражите. Така на практика в бараж ще се изправят отборите на ОФК Стралжда и Тракиец Кукорево. (Бел. Ред: до миналата година първите два отбора от южната и северната група играеха помежду си ½ финали, а победителите от тези два мача определяха шампиона на окръжна група Ямбол).

От следващата футболна година ще се сформира така наречена елитна окръжна група Ямбол, а не както сега северна и южна, като отборите класира ли се на първите пет места от двете групи ще останат в елитната група, а най-вероятно отборите класирали се на шеста позиция ще играят бараж за оставане в групата. В нашата група това е отбора на Болярово.

В предпоследен кръг от детската група, формация на ОФК Елхово постигна победа срещу водача в класирането Тунджа 1915 Ямбол в град Ямбол с 2:0. Това е втора победа за малчуганите срещу сериозния съперник, след като ги победи преди около месец за купата под патронажа на Областния управител с 0:1 отново в Ямбол.[nggallery id=“488″]


Статията е публикувана на 13 май 2012

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА