Община Елхово осигури работа на 44 безработни по схема „Развитие”

Публикувано преди 12 години  |  Общество, Снимки

Безработни лица започнаха работа към Община Елхово в рамките на проект „Нов избор – развитие и реализация“ по приоритетна ос 1, операция BG051РО001-1.03 „Развитие“ на Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“.

Проектът се изпълнява от Агенцията по заетостта чрез бюрата по труда в цялата страна. Основна му цел е обучение за придобиване или повишаване на професионалната квалификация на безработни лица, регистрирани в дирекциите „Бюро по труда“ с цел тяхното последващо включване в заетост.

По инициатива на община Елхово са одобрени за участие в проекта 46 безработни лица, които получиха възможност да бъдат обучени по професиите:
– „Работник в озеленяването“, специалност „Озеленяване и цветарство” – 26 лица;
– „Строител“, специалност „Външни облицовки и настилки” – 20 лица.
Участниците преминаха обучение в перода от февруари до април 2012 година. На финала всеки завършил успешно курсовете придоби професионална квалификация – „Озеленител”, съответно „Строител”. Освен теория, бяха придобити практически занятия и умения, по време на проведените обучения.
От началото на миналата седмица работниците са назначени и ще работят за срок от 12 месеца по трудов договор на минимална работна заплата с платени всички осигуровки и допълнителните възнаграждения по Кодекса на труда.

Лицата заети на длъжност „Работник в озеленяването” ще бъдат ангажирани в производство на разсад за зацветяване и торене в парник-орънжерия, подготвяне почвата за засаждане; отглеждане на цветя; създаване, оформяне и поддръжка на цветни лехи; резитба на декоративни храсти и изнасяне на отпадъците.

Заетите на длъжност „Работник, полагане на пътни настилки” ще бъдат ангажирани в ремонт и направа на тротоари и други настилки, облицовки външни стени и цокли.

За община Елхово това е втори етап на кандидатстване и одобрение по схема “Развитие” на оперативна програма “Развитие на човешките ресурси”. През 2011 година общината обучи и назначи 57 безработни лица, разпределени в следните длъжности – работник, облицовки и настилки – 10, работник, строителство – 8, техник еколог – 4, работник, поддръжка на пътища – 20 и озеленители – 15 лица,

Беше осигурена заетост от 12 месеца на безработни, които са на възраст над 50 години, продължително безработни или младежи до 29 г.[nggallery id=“491″]


Статията е публикувана на 14 май 2012

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА