Видео: Даниел Иванов – Аоияма постигна осма победа в турнира Нацу башьо

Публикувано преди 12 години  |  Спорт

Тази сутрин Даниел Иванов – Аоияма постигна нова победа срещу Уаканосато. Срещата бе от 11 кръг на летния класически турнир “Нацу башьо”, който се провежда в токийския дворец “Кокугикан”. Даниел избута от дохото с „ошидаши” своят съперник. С успеха си от днес Аоияама има положителен баланс от осем бели и три черни точки. Със същият актив са седем сумиста, а пред тях в класирането е само Кисеносато, който е с десет победи и само една загуба. Така на практика четири кръга преди края на турнира, Даниел е сред първите 9 сумиста, като осем от тези девет са с равни показатели, а общия брой на сумистите в елита е 42.

В дванадесети ден от турнира, Аоияма ще се изправи срещу японеца Дайдо, който е с ранг „маегашира 12”. Дайдо е на 29 години, тежи 163 килограма и е висок 187 см. За последно двамата са се изправяли един срещу друг в мартенския турнир, когато нашият състезател загуби с „йорикири”. Общо двамата са се изправяли два пъти един срещу друг, като и двамата са се побеждавали по един път. Дайдо до момента има баланс от пет победи и шест загуби от настоящия турнир.

Другият наш български представител Котоошу днес загуби отново и към този момент той ма баланс от шест победи и пет загуби.


Статията е публикувана на 16 май 2012

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА