Нов успех за Иванка Тодорова от Гимназия „Св.Климент Охридски“

Публикувано преди 12 години  |  Общество, Снимки

На 11 – 13.05.2012г. Иванка Здравкова Тодорова от 11 а клас взе участие в Националната олимпиада по ИТ 5 – 12 клас. Тя участва с проект Geek-BG.NET – Питай, за да знаеш! и тест, който се решава от всички ученици от 5-8 и 9-12 клас. Иванка се класира на 4то място в нейната категория – Интернет приложения и има обща оценка от представянето и теста – 5,25. В олимпиадата участваха 100 проекта на най-добрите ученици от цялата страна, а в нейната категория се състезаваха 20 проекта.

Теста e бил изключително труден с въпроси от всички сфери на ИТ -програмиране, криптиране, бази от данни, мрежи, всякакви видове софтуер и хардуер. За дванадесетокласниците, олимпиадата дава възможност да се класират директно за Университетите в страната при оценка над 5,50. Журито организира разглеждане на въпросите от теста и показа на участниците най – често срещаните грешки, което помага много при подготовката за следващи участия.

Припомняме Ви, че само преди един месец Иванка Тодорова спечели четвърто място и на националното състезание по уеб разработване “WEBLOZ” 12 – гр. Лозница. Тук е мястото да споменем, че благодарение на Иванка Тодорова, малка част от основния програмен код на сайта ElhovoNews.info, който е важен за социалната мрежа Facebook бе подобрен, за което екипът на ElhovoNews.info още веднъж изказва своите благодарности.[nggallery id=“496″]


Статията е публикувана на 16 май 2012

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА