Октри се ново заваръчно отделение в ПГ „Стефан Караджа” – Елхово

16 май 2012 16:01  |  Общество, Снимки

По повод патронният празник на Професионална гимназия „Стефан Караджа” – Елхово, през цялата седмица ръководството на професионалното училище е организирало различни мероприятия. Днес в учебно производствената база на ПГ „Стефан Караджа”, бе открито заваръчно отделение, което е изцяло оборудвано с нови уреди. Новооткритото заваръчно отделение има две специализирани апаратури за заваряне, една от които е за газо-кислородно заваряване, а другата е заваряване в защитна газова среда, които всъщност за надграждане на съществуващото електродъгово заваряване в професионалното училище. Лично Директорът на учебното заведение инж. Христо Петев преряза символично лентата с българския трибагреник, като част от нея раздаде на учениците за спомен.

Новата апаратура ще позволява на учениците да получават още два документа за професионална квалификация, които реално ще повишат шансовете на завършващите ученици за реализация на трудовия пазар.

Любопитен факт е, че учениците също са помогнали при реализирането на новото заваръчно отделение. Масите за работните места, както и част от макетите, които са изложени на таблата в новооткритото заваръчно отделение са дело именно на възпитаниците на професионалното училище.

Като част от мероприятията във вторник ръководители, учители и ученици организирано почистиха районите на училището и всички прилежащи бази към него. Утре от 10:00 до 14:00 часа е денят на отворените врати в Професионална гимназия „Стефан Караджа” – Елхово. От ръководството на училището канят всички осмокласници и техните родители да посетят компютърните кабинети, работилниците, спортните съоръжения, и класните стаи, а в петък от 10:00 часа ще се отбележи патронния празник на училището, както и изпращането на абитуриентите от 12 клас.[nggallery id=“497″]



Следете ни в Google News Showcase



НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО