Откраднаха иглолистните дръвчета засети в памет на трагично загиналите наши съграждани във водите на Тунджа!!!

Публикувано преди 12 години  |  Общество, Снимки

6 януари 1996 г. е може би най-трагичната дата в дългогодишната история на град Елхово. Именно тогава в придошлите води на река Тунджа, намериха смъртта си девет души, сред които и деца. На 14 септември 2011 година (Kръстов ден), в знак на почит и респект от ръководството на община Елхово организираха реализацията на мемориален паметник в памет на трагично загиналите 9 души.

В продължение на тази съпричастност и уважение към близките на загиналите, в началото на месец април, паралелно със стартиралото озеленяването на проекта, в който ще се изградят няколко нови спортни съоръжения, който се изгражда в непосредствена близост до мемориалния паметник, фирма „Инфрастрой-инженеринг“ ООД засади девет вечно зелени иглолистни дръвчета (туя), от които към този момент има останала само една!!!

ElhovoNews.info разполага с кадри от началото на месец април, на които ясно се виждат част от деветте засети иглолистни дръвчета на мемориалния паметник. Снимковия материал, с който разполагаме е заснет единствено с цел заснемането и документирането на самото залесяване на спортния проект и както се вижда добре на снимката основния акцент не е мемориалната плоча, тъй като фирмата направила този жест не желаеше да парадира с действието си пред широка публика.

За последните години сме реализирали хиляди материали, но тук думите ни не стигат за да изразим своята емоция. Дано господ се смили над душата/душите на тези, които са реализирали това деяние, защото рано или късно възмездие винаги има![nggallery id=“499″]


Статията е публикувана на 17 май 2012

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА