Два кръга преди края Даниел е в топ 6 и само на една победа от водачите на турнира в Токио

Публикувано преди 12 години  |  Спорт

Тази сутрин елховският представител в елитната сумо дивизия макуучи Даниел Иванов – Аоияма, постигна девета победа в започналия по-рано този месец турнир “Нацу башьо”, който се провежда в токийския дворец “Кокугикан”. Този път Даниел избута от дохито японеца Такарафуджи, с добре познатата за него техника на избутване „ошидаши”. Любопитното е, че двамата са се изправяли общо четири пъти, като във всичките двубои победител е бил именно елховският сумист.

С тази си победа Даниел натрупва общ баланс от девет победи и четири загуби, като с такъв резултат са само живата легенда в японското сумо – йокозуна Хакухо и маегашира 5 – Окиноуми. Пред тях с една победа повече са трима сумиста – озеки Кисеносато, маегашира 4 – Точиозан и маегашира 7 – Кьокутенхо. До края на турнира остават само два кръга, като утре Даниел ще се изправи срещу – маегашира 15 – Тамаваши, който к ъм този момент има осем победи и пет загуби. Статистиката за срещите между двамата съперника са в полза на монголеца, който на турнира през месец ноември миналата година победи Даниел с котенаге, но всяка среща в японското сумо се решава за части от секундата и нищо не може да бъде сигурно.

С резултатите си в този турнир Даниел със сигурност ще си осигури ново изкачване в ранглистата на сумо федерацията. Всички сумисти от запада с ранг от маегашира 1 до 5 са с отрицателен баланс, което може да помогне на нашето момче в по-лесното изкачване в ранглистата. Към този момент той е с ранг маегашира 6, а с колко ще се изкачи зависи от това как ще завършат оставащите два двубоя. Ние само можем да му пожелаем от сърце успех!


Статията е публикувана на 18 май 2012

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА