ПГ „Стефан Караджа” – Елхово отбеляза своя патронен празник по подобаващ начин

Публикувано преди 12 години  |  Общество, Снимки

42 зрелостника в редовна форма на обучение в професионална гимназия „Стефан Караджа” – Елхово отбелязаха своят последен ден в училище. Абитуриентите заедно с техните преподаватели образуваха с телата си формата на сърце, в която от ръководството на професионалното училище и учениците изразиха нещо повече от обикновена фигура.

Формата на сърцето идва още от древността, но с изменена употреба. Това е символ, който многократно надхвърля физическия си смисъл. Дори в тълковния речник сърцето е представено не само като централен орган на кръвообращението, но и като способност да се чувства и разбира, като съвкупност от душевни качества и символ на човешките преживявания. Точно оттук идва феноменът за символиката на сърцето – то олицетворява живота, връзката между телесното и душевното, тленното и святото. Точно това бе и символиката на фигурата, което бе изобразена по много красив и ефектен начин, който до този момент не среща аналог в региона ни.

Празника днес бе двоен, защото днес бе последен ден за учениците от последен курс, на които другата седмица предстои абитуриентски бал.

Да споделят празника бяха дошли Председателя на Общински съвет Елхово г-н Николай Тончев, Венета Димитрова – секретар на община Елхово, Роса Георгиева – старши експерт в РИО- Ямбол, Жана Ангелова – гл. експерт образование в община Елхово, Ангел Ангелов и Димитър Стойков ТО на НТС, Директорите на учебни заведения в град Елхово Снежана Връцова, Йовка Драгоева и Тинка Атанасова, както бивши и настоящи учители и възпитаници на училището, родители и граждани на град Елхово.

В поздравителното си слово инж. Христо Петев – Директор на професионалната гимназия пожела успех в живота на завършващите ученици, както добави че им желае да затвърдят знанията и уменията, които са натрупали през годините прекарани в професионалната гимназия.

Бяха връчени почетни грамоти и награди на всички ученици, които завършват образованието си с отличен успех.

В програмата на патронния празник на професионалната гимназия взеха участие талантливите танцьори от ДЮТС „Яница” към ОДК Елхово с ръководител Цветанка Христова, зарадваха гостите с техните красиви танци. За учениците бяха организирани спортни игри, които повдигната тонуса на настроението допълнително.[nggallery id=“500″]


Статията е публикувана на 18 май 2012

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА