Нова победа за Даниел. Кръг преди края все още с шанс за спечелване купата на императора

Публикувано преди 12 години  |  Спорт

Точно в 12:00 часа българско време приключи предпоследния кръг от турнира „Нацу башьо”, който се провежда в токийския дворец „Кокугикан”. В него елховската надежда в елитното сумо Даниел Иванов – Аоияма постигна нов уеспех, който всъщност е десети от началото на турнира. Тази сутрин Даниел постигна победа срещу монголеца Тамаваши, който загуби с „хикиотоши”.

Даниел продължава да е сред водачите във временното класиране, като пред него са само трима сумисти – озеки Кисеносато, маегашира 4 Точиозан и маегашира 7 Кьокутенхо, които имат една победа повече от Аоияма. Синята планина е с еднакъв баланс с още двама сумисти – живата легенда в японското сумо йокозуна Хакухо и маегашира 5 Окиноуми. Така на практика кръг преди финала, който е утре Даниел е сред шесте най-добри във временното класиране и все още макар и с малки шансове за спечелване на купата на императора.

Утре Даниел ще се изправи срещу „комусуби” (един ранг по-висок от маегашира) Аминишики, който към този момент има седем победи и седем загуби. До сега двамата не са се изправяли един срещу друг. Аминишики е роден 1978 година, а в японското сумо се подвизава от 15 години. Най-високият ранг, който е заемал в кариерата е „секиваке” (един ранг по-висок от комусуби и един ранг по-нисък от озеки).

Както и вчера Ви съобщихме, с резултатите си в този турнир Даниел със сигурност ще си осигури ново изкачване в ранглистата на сумо федерацията. Всички сумисти от запада с ранг от маегашира 1 до 5 са с отрицателен баланс, което ще помогне на нашето момче в изкачване в ранглистата. Към този момент той е с ранг маегашира 6, а с колко ще се изкачи зависи от това как ще завършат оставащите двубои утре.


Статията е публикувана на 19 май 2012

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА