Даниел Иванов – Аоияма завърши на трето място заедно с одзеки Кисеносато

20 май 2012 13:06  |  Спорт

Блестящо. Така накратко с едно дума може да се определи представянето във всички петнадесет двубоя от турнира „Нацу башьо”, който се провеждаше в токийския дворец „Кокугикан”. В последния двубой от турнира Даниел избута от дохито с ошидаши „комусуби” (един ранг по-висок от маегашира) Аминишики.

С поредната си победа Синята планина, както е прозвището на Даниел в Япония постигна окончателен баланс от единадесет победи и четири загуби, което на практика го класира на трето място, заедно с озеки Кисеносато. Пред тях с равен баланс от по дванадесет победи и три загуби се класират Кьокутенхо и Точиозан, но равният резултат на двамата лидери по правилник ги изправи в плейоф, в който Кьокутенхо победи и спечели купана на императора за първи път.

Другият наш представител Калоян Махлянов-Котоошу не излезе на дохиото за последната си схватка заради контузия. Българинът, който е с втория по сила ранг одзеки, получи травма в крака вчера при загубата от Киокутенхо и не успя да се възстанови за последната си среща от турнира днес срещу Точионзан. Котоошу е разтегнал сухожилие на десния крак, за което е предоставил медицински свидетелство пред Японската сумо федерация, от което става ясно, че ще се възстановява около три седмици.

Великолепното представяне на Даниел в този турнир ще го изкачи с много места в ранглистата. На този етап той има реални шансове и за ранг „саняку” (само един ранг по-нисък от одзеки), но точно кой ще му бъде определен ще разберем на 25 юни или две седмици преди юлския турнир, който по програма ще стартира на 8 юли в Нагоя. Реално до края на годината освен юлският турнир, остават още два, които ще се изиграят през месеците септември и ноември.



Следете ни в Google News Showcase



НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО