Живко Иванов постигна четвърта победа от четири старта в Супермото клас S3 (+снимки)

Публикувано преди 10 месеца  |  Спорт

На 24 и 25 юни, на писта „Inbet Road racing championship 2023“, на летищен комплекс „Долна Митрополия“ край Плевен се проведоха трети и четвърти кръг от Републиканския и трети и четвърти кръг от Балканския шампионат по Супермото – гр. Плевен.

За поредна година град Елхово има свой представител, който отново се представи  на много високо ниво. В клас SM S3 Живко Иванов от „Елхово рейсинг клуб“ – КТМ отново е начело. Челните  позиции той си завоюва с невероятното каране, което направи. В двата състезателни дни той завърши първи и натрупа още точки в своя актив.

Следващото предизвикателство пред Живко е на 15 и 16 юли, когато България ще бъде домакин на кръг от Световния шампионат по Супермото S1GP в клас S1. Надпреварата на летищен комплекс „Долна Митрополия“ (Supermoto Dolna Mitropolia) край Плевен ще събере състезатели от 16 държави, както и най-добрите пилоти в света на Супермото. „Grand prix България“( Grand Prix Bulgaria Supermoto) ще бъде също така кръг от Европейския шампионат в класовете SM Junior и S3, както и кръг от Републиканския ни шампионат, като ще събере публика от страната и чужбина.

Живко Иванов е най-успешният мото състезател от град Елхово. Припомняме ви, че през 2021 година в Супермото клас – SM Junior – 85 сс, Живко Иванов е Републикански шампион за трети път,  вицеевропейски шампион в клас SM Junior и източно европейски шампион при 85 кубиковите мотори. Още по-грандиозен бе успехът му през сезон 2022, когато елховският състезател стана вицеевропейски, балкански и републикански шампион в клас S3 с 250 кубика.


Статията е публикувана на 27 юни 2023

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА