Пиян ром от Бояново задига автобус. Искал да си отиде до село

Публикувано преди 12 години  |  Криминално

Автобусът Сетра на бургаската транспортна фирма е обслужвал вътрешната линия в Карнобат, а 35-годишният пиян мургав крадец решил да го подкара, за да си отиде на село.

Пиян ром издебнал охраната на автогарата в Карнобат, качил се на автобус „Сетра 215”, който обслужва вътрешната линия в града и отпрашил в посока към Бургас снощи около 2 часа посред нощ.

На 3 километра от Карнобат обаче той излязъл от пътя и се натресъл в канавката. Автобусът, собственост на транспортната фирма „Минибус експрес”, почти се е обърнал. Стъклата му са изпочупени, купето – смачкано купето, има сериозни щети по ходовата част. Все още няма техника, която да го измъкне от дълбоката канавка, заявил управителят на местния офис на фирмата. Стреснати закъснели пътници по пътя снощи са изпаднали в шок, уплашени да не би в катастрофиралия автобус да има ранени хора.

Когато още снощи на мястото на инцидента пристигнали полицаите, те не открили в рейса нито шофьор, нито пътници. По–късно служители на РУ «Полиция» – Карнобат задържали в близост до потрошения автобус крадеца – мургавия С. Г. от село Бояново, община Елхово.

Той е на 35 години и едва се държал на краката си. При направения му тест с дрегер били отчетени 1,70 промила алкохол. Оказало се, че решил да отмъкне автобуса, за да стигне до родното си място. Служители на автогарата разказват, че никога не са виждали преди това пияния крадец./vreme.bg


Статията е публикувана на 1 юни 2012

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА