Децата от спортен еърсофт клуб “ЩУРМ“ гр. Елхово преминаха обучение по оцеляване в екстремни условия

Публикувано преди 10 месеца  |  Спорт

Децата от спортен еърсофт клуб “ЩУРМ“ в град Елхово имаха уникалната възможност да се обучат по оцеляване в екстремни условия. На 7, 8 и 9 юли се организира обучение, което бе възложено на сертифициран инструктор от армията на Великобритания.

Под ръководството на опитния инструктор децата придобиха множество полезни знания и умения, които могат да бъдат от съществено значение в ситуации, изискващи оцеляване и самостоятелно справяне с екстремни условия.

Едно от основните умения, които децата придобиха, бе свързано със създаването на полева тоалетна и нейната правилна употреба, без да се нарушава околната среда. Те научиха как да изграждат зони за дезинфекция и как да се подготвят и запалят огън дори във влажни условия. Друго важно умение, което децата придобиха, бе набавянето и стерилизацията на вода от реки и водоеми.

Спортният клуб “ЩУРМ“ осигури и обучение по безопасност при работа с ножове и различни видове триони. Децата научиха за различните методи на ориентиране в непозната местност и разчитането на топографски карти. Сертифицираният инструктор от Великобритания им предостави и информация за предоставянето на първа медицинска помощ в случай на нужда.

Децата останаха много впечатлени от мероприятието„, сподели един от представителите на спортния клуб. „Те са се обогатили с нови и полезни умения, които ще им бъдат полезни през целия им живот. Оцеляването в екстремни условия изисква не само физическа издръжливост, но и знания и умения, които децата успешно придобиха.

Това обучение по оцеляване при екстремни условия бе едно от многото интересни и образователни събития, които спортният еърсофт клуб “ЩУРМ“ организира за своите членове. С усърдието и предаността на своите инструктори клубът продължава да предлага на децата възможности за обучение и забавление в рамките на спортната дейност.


Статията е публикувана на 14 юли 2023

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА