Снимки: Творческа среща с поетесата и писателка Надежда Захариева в Елхово

Публикувано преди 12 години  |  Общество, Снимки

В 17:30 часа в кафе-бар „Камбаните” в Елхово се състоя среща на елховските ценители на поезията с известната и обичана от поколения читатели поетеса и писателка Надежда Захариева.

Срещата-разговор протече предимно за стиховете, родили се във важни и съдбовни моменти от живота й, за новия роман с емблематичното заглавие „Две очи любов“, за вечната борба между доброто и злото в човешката душа, за обичта и завистта, за прошката и паметта – разговорът с популярната гостенка премина през много и различни теми, които вълнуват мислещите хора днес.

Въпреки адската жега, на събитието присъстваха изненадващо много хора, които с радост слушаха Надежда Захариева повече от час със захлас.

Надежда Захариева е родена на 3 ноември в село Радово, Трънско. Израснала е в Сандански, а по-късно завършва френска филология в София. Шегува се, че ако държавата беше приела такъв закон, тя ще има 35 години трудов стаж като личен асистент на съпруга си Дамян Дамянов, с когото имат 3 деца. Надежда Захариева е автор на шестнадесет стихосбирки и три романа. Автор е и на множество текстове за песни на редица изпълнители, между които са: Лили Иванова, Росица Кирилова, Силвия Кацарова, Стефка Берова, група “Сигнал”, Илия Луков и др.[nggallery id=“539″]


Статията е публикувана на 13 юни 2012

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА