Снимки: Заключително мероприятие на клуб по Етнография в ПГ „Стефан Караджа” Елхово

Публикувано преди 12 години  |  Общество, Снимки

Днес от 14:00 часа в „Аква парк-Елхово”, се проведе заключително мероприятие на клуб по Етнография с ръководител Виолета Илчева, по проект „Успех”, който се осъществява по бюджетна линия “Да направим училището привлекателно за младите хора”, по Оперативна програма за развитие на човешките ресурси.

Гост на официалното представяне бе, етнологът Добринка Костова – уредник в Етнографско-археологически музей – Елхово, който музей партнираше на клуб Етнография през целия период от стартирането на проект „Успех“ в средата на месец февруари до днес.

В началото на представянето г-жа Илчева обобщи, какво ново научиха учениците в извънкласните форми на обучение, както и кратък обзор на всички официални представяния на проекта през последните месеци.

Последната официална представителна дейност на учениците по проекта бе посветена на празника Еньов ден, който по традиция се чества всяка година на 24 юни. По повод Еньов ден, учениците заедно с техния ръководител Елена Иванова от клуб по „Презентация и клипчета” в структурата на професионална гимназия, бяха подготвили презентация, която запозна гостите с традициите и корените на този славянски празник.

След презентацията ученици от клуба по Етнография възпроизведоха обичая „Еньова буля“. В края на мероприятието ръководителя на проекта инж. Христо Петев връчи удостоверенията на всички ученици от клуб Етнография, както и на г-жа Добринка Костова, за приноса на Етнографско-археологически музей – Елхово в реализирането на част от дейностите по проект „Успех”.[nggallery id=“553″]


Статията е публикувана на 18 юни 2012

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА