Даниел Иванов – Аоияма достигна нов връх в кариерата си на професионален сумист в Япония

Публикувано преди 12 години  |  Спорт

Професионалната сумо асоциация обяви последната ранглиста на елитните сумо състезатели в Япония. В нея елховския състезател Даниел Иванов – Аоияма, достигна до пореден нов връх в кариерата си на професионален сумист. В последната класация на елитните сумисти Даниел заема ранг маегашира 2, заради добрите си изяви на дохиото в последния турнир за Купата на Императора в японската столица Токио, където той завърши с положителен баланс от единадесет победи и четири загуби.

До този момент Даниел има спечелен един приз „Боен дух” (една от трите купи които се дават във всеки турнир в елита). В началото на юли ще стартира поредния турнир за Купата на Императора, който ще се проведе в град Нагоя. Това ще бъде пети турнир за Даниел в елита. С високия си ранг, който достигна, “Синята планина” ще срещне с възможно най-добрите съперници, което ще го подложи на истинско изпитание.

Турнирът в Токио започва на 8 юли и ще продължи, както обичайно две седмици, в който всеки ден Даниел ще има по един двубой. Ние можем само да стискаме палци за нашето момче и разбира се да му пожелаем успех!

 


Статията е публикувана на 26 юни 2012

Следете ни в Google News Showcase


ИЗБОРИ 9 ЮНИ 2024


НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА