Открита е процедурата по съставяне на бюджет на Община Болярово за 2011

Публикувано преди 13 години  |  Общество

Кметът на община Болярово откри процедурата по съставяне на бюджет на Общината за следващата година. Действията на кмета са във връзка с изпълнението на разпоредбите на ЗДБРБ за 2011 г. и на основаниеи чл. 11 , ал. 1 и 2 от Закона за общинските бюджети.

Бюджетът на общината като финансов план за една календарна година отразява както потребностите на финансираните бюджетни звена, така и тези на местната общност.

Във връзка с това кметът Христо Христов издаде заповед, в която определи работните комисии и длъжностните лица.

Първата комисия обхваща социални дейности, образование, здравеопазване и култура, втората – териториално развитие и общинска собственост и третата – общинска администрация. Всички граждани, кметове, кметски наместници, директори на учебни и социални заведения представиха своите предложения в писмен вид до 03 декември. Първите общи заседания на кметския екип и Общински съвет – Болярово за обсъждане на бюджетните насоки се проведе на 17 декември.

Работната комисия на основата на общинската стратегия за развитие, тригодишната бюджетна прогноза, предложенията на гражданите и ръководителите на бюджетните звена и параметрите на бюджетните взаимоотношения с републиканския бюджет за следващата година ще разработи проект за бюджет 2011по приходната и разходната част до 14 януари 2011 г., който да бъде представен пред Общинския съвет на същата дата. Ще се публикува бюджетно резюме и послание, като копия от тях ще се предоставят на гражданите за публично обсъждане на проекта. След първия му формален преглед, който ще се състои на 21 януари, той ще бъде внесен за разглеждане от общинските съветници на заседание на ОбС. Януарската сесия ще се състои на 28.01.2011г.

Представянето на бюджета на общината пред Министерството на финансите и Сметната палата се предвижда да се представи в 20-дневен срок от приемането му.

С цел осигуряване публичност и прозрачност в управлението на местните финанси и съставяне на бюджет, отговарящ най-пълно на потребностите и интересите на гражданите, кметът Христо Христов кани всички жители на територията на общината да се включат в изготвянето на общинския бюджет за следващата календарна година със свои предложения, мнения и препоръки.

Предложения могат да се подават и по време на публичното обсъждане на проекта с гражданите, който ще бъде на 20 януари 2011 г.


Статията е публикувана на 30 ноември 2010

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА