ОФК Елхово (U15) завоюва също шампионска титла, но в зона Бургас »

Последна представителна изява в ПГ „Стефан Караджа“ на клуб, който изучава религиите

Публикувано преди 12 години  |  Общество, Снимки

На 26 юни (вторник) от 14:00 часа се проведе представителната изява на клуб „Общочовешки ценности в религиите – мост на толерантност” към Професионална гимназия „Стефан Караджа” гр. Елхово. Акцентът на работата беше върху етическите системи на световните религии – християнството, мохамеданството и будизма.

Анализирайки основните догми и морални принципи на световните религии, участниците стигнаха до заключение, че в основата на всички религии е човешка личност, а общите ценности, които изповядват ни задължават да бъдем толерантни към различните етноси, религии и култури.

В края на това мероприятие, както и в останалите клубове по проект „Успех” в професионалното училище, в края на мероприятието учениците от клуб „Общочовешки ценности в религиите – мост на толерантност” получиха удостоверенията за завършен първи етап от обучението по проект „Успех”.

СНИМКИ ОТ ПРЕДСТАВИТЕЛНА ИЗЯВА[nggallery id=“570″]

През изминалият уикенд учениците от този клуб имаха възможността да посетят забележителностите около град Кърджали, а именно местността Перперикон, Исторически музей – Перперикон, Манастирските комплекси „Св. Йоан Предтеча“ и „Успение богородично” където Отец е известния Боян Саръев, както разбира се и водното огледало в град Кърджали.

СНИМКИ ОТ ЕКСКУРЗИЯТА ДО И ОКОЛО КЪРДЖАЛИ

[nggallery id=“567″]


Статията е публикувана на 27 юни 2012

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА