Обстановката около Вълча поляна остава усложнена. Прекратиха операцията за гасене на пожара по въздух

Публикувано преди 12 години  |  Криминално

Продължава да бъде усложнена обстановката около възникналият пожар вчера след обед между селата Голям дервент и Вълча поляна. В огнената стихия изгоряха стотици декари широколистна и иглолистна гора.

Операцията по въздух към този момент е прекратена. В 15:30 часа двата хеликоптера от авиобаза „Крумово“ са прекратили гасенето, а в 16:00 модулното формирование към Министерство на отбраната с три  машини ЗИЛ 131, са пристигнали на мястото на пожара. Паралелно продължава работата на верижната машина за направата на просеки. Към този момент се подменят екипите, които участват с физическа сила в гасенето на пожара.

Припомняме Ви, че пожара възникна на територията на съществуващо сечище. Огнищата се намират на около 3-4 километра от българо–турската граница, както и на около 3 километра от двете села в община Елхово Голям дервент и Вълча поляна. На този етап пожара е овладян, но опасността, все още не е напълно отминала. Към този момент продължава наземна операция по гасенето на огнищата с наличния състав на Гранична полиция, Служители на ПБЗН, горски работници, модулното формирование към Министерство на отбраната -военно формирование 52590 – Ямбол, както и служители на военнослужещи от Военновъздушните сили.


Статията е публикувана на 9 юли 2012

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА