Видео: Първа победа за Даниел над сумист с ранг „одзеки“. Утре среща легендата Хакухо

Публикувано преди 12 години  |  Спорт

Даниел Иванов-Аоияма регистрира първа в кариерата си победа над сумист с ранг „одзеки“. В третия ден от летния супертурнир „Нагоя башьо“ българският сумист пребори Котошогику с хвърляне „котенаге“.

Това бе и първа бяла точка в актива на „Синята гора“, който в предните два кръга в Нагоя загуби срещите си с монголските „одзеки“ Какурю и Харумафуджи. 26-годишният българин стана втори „маегашира“ на Изтока благодарение на чудесното си представяне на предния турнир. Това му дава честта и правото сега да спори на дохьото с най-силните сумисти, включително с Хакухо, с когото ще се бори утре в заключителната за четвъртия ден среща. С победа днес се поздрави и Калоян Махлянов-Котоошю, който тръшна Уакакою с техниката „йоритаоши“. Фаворитът Хакухо записа трета поредна победа в двубоя си срещу техничаря Аминишики. Калоян, който е с баланс 2-1, излиза в четвърти кръг срещу Шоходзан.

Даниел Иванов няма да се срещне за първи път на дохьото с Хакухо. Великият шампион в началото на месец май гостува в школата „Касугано“ и победи българина пет пъти от също толкова схватки. Аоияма започна кариерата си в Япония през лятото на 2009 г. и дебютира в елита през ноември миналата година. /БГНЕС


Статията е публикувана на 10 юли 2012

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА