Снимки: НТС-Елхово обучава 26 озеленители, който ще работят в община Болярово

Публикувано преди 12 години  |  Общество, Снимки

Община Болярово ще осигури нови 26 работни места за озеленители в общината за една година след завършване на започналото днес обучение по схема „Развитие” на оперативна програма „Развитие на човешките ресурси”. Вече трета година ръководството на общината е одобрена за осигуряване на заетост на безработни след обучение по определени професии и назначаването им на работа в общината за една година. След преминали обучения в минали години за озеленители, помощник пътни строители и основни и довършителни работи в строителството, общината разширява възможностите за заетост и по селата на общината.

В началото на годината се проведе обучение за цветари в гр. Болярово и помощник пътни строители в с. Ст. Караджово. В момента успешно завършилите 45 човека работят по придобитата специалност в града и селата на общината.

Започналото днес обучение за озеленители ще приключи в края на месец август и от началото на месец септември завършилите ще бъдат назначени на работа в Болярово и селата Мамарчево, Ст. Караджово, Г. Крушево, Воден, Оман и Денница.

Само за тази година Община Болярово ще осигури заетост на близо 100 безработни, което представлява сериозна антикризисна мярка и доходи за хората в общината.[nggallery id=“585″]


Статията е публикувана на 10 юли 2012

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА