Премиерът отряза лентата на Лот 3 край Ямбол

Публикувано преди 12 години  |  Общество, Снимки

Лот 3 от автомагистрала Тракия от Нова Загора до Ямбол вече е отворен за движение. Лентата беше прерязана от министър –председателя Бойко Борисов и министъра на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова.

Дължината на участъка е близо 36 км, а стойността му 134 млн. лв.

С около 20 км се съкращава пътя между Нова Загора и Ямбол. Премиерът Бойко Борисов заяви, че трасето е пуснато 52 дни предсрочно и са спазени абсолютно всички изисквания, включително и от екологична гледна точка и допълни:

Няма в Европа  друга такава магистрала, която да е с километри мрежи, които гарантират, че няма птичка да бъде сгазена, няма заек да мине, в същото време  е със шумозаглушители, за да не ги притесняваме по никакъв начин. Това оскъпи магистралата, но пък абсолютно сме в крак с най-съвременните изисквания на еколозите по света, разбира се и у нас, заяви премиерът.

До няколко седмици ще бъде пуснато за движение и трасето от Ямбол до пътен възел Зимница. До тогава е въведена нова организация на движението. На шофьорите се препоръчва след края на магистралата да пътуват за морето през Сливен и Петолъчката,  а не през Ямбол, тъй като пътят  през Ямбол е много натоварен.

На откриването на Лота на пътния възел до село Хаджидимитрово присъстваха и шефът на Агенция Пътна инфраструктура Лазар Лазаров, както и областния управител Димитър Иванов. Кметовете на Ямбол- Георги Славов, на Елхово Петър Киров и на Тунджа Георги Георгиев също дойдоха при отварянето на трасето.

[nggallery id=“588″]


Статията е публикувана на 12 юли 2012

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА