Видео: Втора победа за Даниел на турнира в Нагоя

Публикувано преди 12 години  |  Спорт

Даниел Иванов-Аоияма постигна нова победа на турнира „Нагоя башо”. Елховскят сумист пребори настоящият носител на купата на императора от последния турнир през месец май – монголец Кьокутенхо. Този успех е втори за Даниел от общо изиграни осем двубоя.

Престижното място в ранглистата „маегашира 2” на Даниел, го изправи в тозори турни срещу най-добрите сумисти в света, тъй като колкото по-нагоре си в ранглистата, с толкова по силни съперници се състезаваш.
В последните четири двубоя Даниел допусна загуби срещу многократния носител на купата на императора Хакухо, от сънародника му одзеки Калоян Махлянов – Котоошу, както и от одзеки Кисеносато и одзеки Баруто.

Двубоите с най –силните съперници са вече зад гърба на Даниел и от тук нататък в следващите седем двубоя, той ще се изправя срещу по-леки съперници спрямо тези, с които се бори той до този момент, което ще даде шанс на Даниел да подобри баланса си от турнира в град Нагоя.

Утре той излиза на дохито срещу комусуби Мьогирю, който до този момент има положителен баланс от пет победи и три загуби.


Статията е публикувана на 15 юли 2012

Следете ни в Google News Showcase


ИЗБОРИ 9 ЮНИ 2024


НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА