Четвърта поредна победа за Даниел в Нагоя

Публикувано преди 12 години  |  Спорт

Елховският представител в елитната сумо дивизия Даниел Иванов – Аоияна е на път да заличи неприятния пасив, който бе натрупал на турнира в град Нагоя, след срещите с топ сумистите (шестимата „одзеки“ и легендарния йокозуна Хакухо) (б.р – в седми кръг той бе с баланс от една победа и шест загуби).

Тази сутрин Даниел победи с лекота Уакакою с хатакикоми (събаряне на противника чрез шамар с една или две ръце отгоре върху рамото), който до този момент има баланс от три победи и седем загуби. Експерти от страната на изгряващото слънце споделят, че елховският исполин се е научил да не разчита единствено на силата си, но и на моменти да отстъпва стъпка две назад, което му спечели две от четирите поредни двубоя, които той спечели. Към този момент Даниел има баланс от пет победи и шест загуби, а до края на турнира остават четири кръга. За да завърши с положителен баланс на Даниел са необходими три победи в оставащите кръгове.

Утре той излиза на дохито срещу сумист с два ранга по-долу от неговия – японеца Такекадзе, като до този момент двамата са се срещали два пъти, като и двата пъти Даниел е побеждавал


Статията е публикувана на 18 юли 2012

Следете ни в Google News Showcase


ИЗБОРИ 9 ЮНИ 2024


НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА