Съучастникът на атентатора от бургаското летище е бил от Лесово?

Публикувано преди 12 години  |  Криминално

Все още се установява съучастника от българска страна на камикадзето, което се взриви на летище „Сарафово“.

Според източници на бургаския сайт „Бесове“ човекът е от елховското село край турската граница Лесово.

Не е ясно обаче дали е постоянно живеещ там, или е наел някоя от къщите. Разпитват се всички жители в околностите.

Взривът, който е използван, е самоделно изготвен. Тежал е 3 кг и в момента, в който е дръпнат предпазителя, е висял в областта на гръдния кош на камикадзето.

Според данни на участници на приключилата днес аутопсия, главата, ръцете и краката на атентаторът са напълно съхранени, въпреки разкъсаността на тялото.

ДНК профилът вече се върти в масивите на чуждите разузнавателни служби. Самоличността на самоубиеца не е установена. Ясно е, че е ходел с перука, която е намерена – на 25 метра от автобуса.

Кожата му е бяла, очите пъстри. На пръв поглед има европеидни черти, но експертите са категорични, че има арабски произход, твърди сайтът. Ръстът му е 182 см. Косата му е черна, права, около 10 см.

Атентаторът изобщо не се е качвал в автобуса, не е слагал експлозива в багажното, стоял е до автобуса откъм задната му част.

Най-тежко пострадалите са в задната част на автобуса.

Най-интересното от аутопсията днес е, че присъствалите български лекари не са докоснали главата на атентатора. Върху нея са работили израелските им колеги по религиозни причини. Нашите са изследвали взетите биопсии.

Фотороботът, който днес се разпространява от полицията в Равда, отговоря на друго описание – на мъж с къса коса и черни очи. Според бургаския сайт това е описанието на съучастника на атентатора.


Статията е публикувана на 21 юли 2012

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА