ОФК Елхово (U15) вдигна шампионската титла на зона Бургас »

Видео: След пореден успех в Нагоя, сигурен нов връх в кариерата на Даниел

Публикувано преди 12 години  |  Спорт

В последен кръг от елитният турнир, който се проведе в рамките на две седмици в град Нагоя, елховския сумист Даниел Иванов или както е по-известен в страната на изгряващото слънце с прозвището Аоияма, постигна много важна победа срещу сумиста от Монголия с ранг маегашира 9 – Токитенку.

Даниел завърши с положителен баланс от осем победи и седем загуби въпреки, че след седми кръг той имаше огромен пасив от една победа и шест загуби, но загуби, които дойдоха от най-добрите сумисти с рангове озеки и йокозуна.

Положителният баланс гарантира изкачване до нивото на големите шампиони „саняку” (елитна група). Дали това ще е ранг комусуби или секиваке предстои да разберем в началото на септември. За достигане на ранг озеки (голям шампион), е нужно завършване в три последователни турнира с положителен баланс с ранг комусуби или секиваке, което технически е невъзможно да се случи в рамките на тази година, но при добро стечение на обстоятелствата и стабилно представяне, което Даниел демонстрира до този момент в Япония, ранг озеки е постижим през 2013 година.

Турнирът в Нагоя, бе спечелен от Харумафуджи, който в последния мач и в директен спор се наложи над Хакухо. За първи път от 29 години насам титлата в един от големите четири турнира се реши в последния ден и то в директен спор между първите двама в ранглистата, които бяха и без загуба.

Българският сумист Калоян Махлянов-Котоошу завърши с победа турнира в Нагоя. В последната си 15-а схватка той се наложи над Кисеносато с йорикири и приключи с баланс 9 победи и 6 загуби.


Статията е публикувана на 22 юли 2012

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА