Прием на документи за кандидати да се включат в доброволния резерв на армията

Публикувано преди 12 години  |  Общество

Прием на документи за желаещи да се включат в доброволния резерв на въоръжените сили се извършва в Областен военен отдел Ямбол. Кандидатите следва да са на възраст от 18 /навършени/ до 55 г. за войниците и сержантите. Пределната възраст за офицерските кандидати и офицерите е 60 години.

Желаещите да станат част от резерва не трябва да са осъждани, изисква се да притежават образование, съответстващо на длъжността, за която се кандидатства. Обявените длъжности за доброволния резерв са към военни формирования в Шумен, Стара Загора, Асеновград, Пловдив, Бургас, Черноморец, както и с Кичево. За тях обаче могат да кандидатстват хора от цялата страна.

Резервистите ще изпълняват активна служба – период от време, в който те са извикани за изпълнение на задачи в състава на военните формирования, или за придобиване на специална подготовка в курсове или обучения. За периода на активна служба, както и за периода на разположение и при сключване на договор за участие в мисии, се полагат финансови възнаграждения.

Пълният списък с длъжностите и условията за кандидатстване е публикуван на сайта на Министерството на отбраната на адрес http://www.mod.bg/bg/doc/obiavi/2012/20120810_Objava_rezervisti.pdf.

За повече подробности кандидатите да подадат документи в Ямбол могат да се обърнат към ст. експерт Петър Петров, тел. 046 / 66 22 41, 046/  66 22 56, 0895 599 687.


Статията е публикувана на 17 август 2012

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА