Започва ремонт на Храм Свети Димитър в град Елхово

Публикувано преди 12 години  |  Общество

В близките дни започва плановият ремонт на Храм Свети Димитър в град Елхово. Средства, с които ще се ремонтира храмът в Елхово са осигурени по програмата за развитие на селските райони, които ще субсидират обновяването на храма на 100% безвъзмездно. Дейностите, които ще са предвидени да се извършат са: подмяна на покрива на храма, изграждане на нова дренажна система за отвеждане на подпочвените води, както и ремонт на фасадата, което ще включва събаряне и направа на нова външна мазилка. Ще бъдат подменени и подовите настилки на храма.

По същото време ще стартира и ремонт на храма в село Добрич. Към този момент текат ремонтни дейности на храма в село Трънково, който е почти към своя край. Преди настъпването на новата годината се очаква да започнат и ремонтите дейности на храмовете в селата на община Елхово: Малък Манастир, Мелница, Маломирово, Лесово и Бояново. Проектите са вече одобрени от Държавен Фонд „Земеделие”, като за част от тях има вече избрана фирма изпълнител.

По време на ремонтните дейности на Храм Свети Димитър в град Елхово, литургии, кръщенета, сватби и др., ще се обслужват от свещенниците Клюнков и Станчев в новопостроения храм ”Св. Георги” в село Изгрев, който храм отвори врати миналата година и бе лично открит от Негово Високопреосвещенство Сливенският митрополит Йоаникий.


Статията е публикувана на 17 август 2012

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА