Антимафиотите задържаха наркопласьори в Ямбол

Публикувано преди 13 години  |  Криминално

Ямболски антимафиоти задържаха двама мъже в момент на продажба на наркотични вещества, съобщиха от полицията. При провеждане на спецакция снощи около 24 часа в района на „Ловен дом“ в центъра на Ямбол с пико и марихуана са заловени 25-годишният М.Д., по прякор Алчния, и криминално проявеният Д.И., по прякор Въшката /30 г./. Последният преди два месеца е освободен от затвора след изтърпяна присъда за притежание и разпространение на дрога.

В момента на задържането в лицата са открити 2 джъмпера с канабис и 1 полиетиленов плик с пико. При последвалото претърсване в дома на Въшката във фризера са открити 30 полиетиленови пликчета с пико с общо тегло 15 гр. Открита е и суха листна маса – около 200 гр, семена от канабис и подготвени за продажба пакетчета с марихуана.В една от стаите на жилището е открито обособено място за отглеждане на марихуана – шкаф, облепен с изолация и фолио, оборудван с луминисцентни и кварцови лампи. В него полицаите открили засадени в саксии две канабисови растения във вегетативна зрялост. Иззети са още електронна везна, прибори за разфасоване на наркотика, празни полиетиленови пликчета и други такива, с които извършителите са си служили при разфасоването и пакетирането на дрогата.

По случая в сектор „БОП“ – Ямбол е образувано досъдебно производство по чл.354а, ал.1 от НК, според който максималното наказание за двамата е лишаване от свобода от три до дванадесет години и глоба от двадесет хиляди до сто хиляди лева.

Проведените процесуално-следствени действия са съгласувани и проведени под прякото ръководство на прокурор.  Лица са задържани за 72 ч. в ареста на Окръжен следствен арест Ямбол.


Статията е публикувана на 5 декември 2010

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА