Нови 17 км от АМ „Тракия“ между Ямбол и Петолъчката пускат през уикенда

Публикувано преди 12 години  |  Общество

От петък до неделя (24-26 август) се прави реорганизация на трафика до Южното Черноморие с цел оптимизиране на движението и избягването на задръствания.

Пътуващите в посока Бургас ще могат да ползват още 17 км от АМ „Тракия” – от Ямбол до Зимница, където е връзката за Петолъчката. Движението ще става само в дясно платно на въпросния участък. Това съобщи пред bTV регионалният министър Лиляна Павлова.

По думите й от неделя вече изцяло движението ще става по новия магистрален участък, т.е. и в платното в посока София. „Както знаете, Петолъчката вече стана кръгово кръстовище, по целия нов участък са монтирани 23 нови табели, така че се надявам да няма объркали се”, добави Павлова.

По думите й за момента от Ямбол до Петолъчката няма бензиностанции, няма дори тоалетна, което е неприятно за пътуващите, но се очаква бизнесът да се активизира и да има желание за инвестиции в този участък.

„Апелираме към бизнеса, но засега няма желаещи. Мисля, че отчуждаване на земите е основният проблем. Иначе за 120 км от двете страни по закон може да има общо 8 бензиностанции”, посочи министърът./dnes.bg


Статията е публикувана на 23 август 2012

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА