ОФК Елхово стартира като гост на Спортист Роза в новосформираната елитна областна футболна група

Публикувано преди 12 години  |  Спорт

12 отбора ще стартират в първенството на новата „А“ областна мъжка футболна група. Напомняме ви, че от тази година северната и южната мъжка областна футболна група се обедини в една „елитна” футболна група.

Първите футболни срещи ще стартират на 15 септември, а нашият отбор ОФК Елхово ще стартира като гост на изпадналия от III дивизия отбор от село Роза – Спортист. Другите отбори в групата са: Тракиец Кукорево, Бенковски Зимница, Чарган, Стралджа, Ураган Бояджик, Победа, Бояджик 2004 Бояджик, Тунджа Веселиново, Калчево и Безмер.

Новосформираната футболна група предполага по-равностойни отбори и повече оспорвани срещи. Фаворит в първенството ще е отбора от град Стралджа, които от тази година сформират втори Б отбор, който ще стартира първенството от по-долната дивизия и където предимно ще трупат стаж по-млади състезатели. Стралджанци имаха пълен актив от точки през изминалият шампионат в северната областна група.

Все още не е ясно колко отбора ще стартират в по-долната пета дивизия, където все още няма яснота кои отбори се отказват и кои ще се сформират тепърва.


Статията е публикувана на 24 август 2012

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА