Работна среща на тема: „Възможности за достоен живот за хората с увреждания”

Публикувано преди 12 години  |  Общество

Работна среща на тема: „Възможности за достоен живот за хората с увреждания” събра в офиса на Областен информационен център – Ямбол (ОИЦ-Ямбол) представители от Съюза на хора с увреждания в гр.Ямбол, директорът на Център за социална интеграция и рехабилитация град Ямбол – Иванка Иванезова и медии.

Екипът на ОИЦ-Ямбол представи актуални процедури за безвъзмездна финансова помощ по ОП „Развитие на човешките ресурси” (ОП „РЧР”), по които може да се кандидатства с проектни предложения.

От своя страна Ивавезова презентира петте социални услуги на Центъра за социална рехабилитация и интегрция, създаден по проект на община Ямбол, финансиран по ОП „РЧР” и начините и реда за тяхното ползване.

Голям интерес сред присъстващите предизвикаха услугите: медицинска рехабилитация и физиотерапия, социално-правно консултиране, трудотерапия и психологическа подкрепа, които хората в неравностойно положение могат да ползват, за да задоволят своите потребности и да облекчат ежедневието си.

ОИЦ – Ямбол е част от мрежата от 28 информационни центрове за популяризиране на Кохезионната политика на Европейския съюз, създадени с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Техническа помощ”, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския фонд за регионално развитие.

За допълнителна информация:

Мария Никова

Управител на ОИЦ

Тел. 046/620189

e-mail: oic_yambol@abv.bg


Статията е публикувана на 24 август 2012

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА