Пуснаха и другото платно на автомагистрала „Тракия“

Публикувано преди 12 години  |  Общество

От вчера пуснаха за движение лявото платно на автомагистрала „Тракия“ в посока Бургас-София, между пътен възел „Зимница“ и пътен възел „Ямбол“ съобщават от в-к Време. Новооткритото платно е с дължина 15 километра. В петък за движение беше отворено и другото платно на отсечката.

С пускането на този участък ще се избягват задръстванията между Сливен и Петолъчката, но до края на сезона ще остане натоварен пътният участък между Петолъчката и Карнобат, който е около 30 километра. Трафикът там ще намалее след пускането на целия Лот 4 от автомагистралата от Ямбол до Карнобат. По план той трябва да е готов до февруари 2013 г., но в експлоатация ще бъде пуснат вероятно през април – май, тъй като през зимните месеци възможността да се полага асфалт е минимална.

Подписан е Акт 15 за обекта. От понеделник започва работа държавно-приемателната комисия. „Избързването с пускането на участъка беше с цел за хората, които пътуват за морето, да няма тапи и задръствания, и да може спокойно да се пътува в участъка от Сливен до Карнобат” – казал пък шефът на АПИ инж. Лазаров.


Статията е публикувана на 27 август 2012

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА