Даниел Иванов – Аоияма се издигна до елитната горна част на макуучи дивизията с ранг комусуби

Публикувано преди 12 години  |  Спорт

Днес професионалната сумо асоциация обяви последната ранглиста на елитните сумо състезатели в Япония. В нея елховският състезател Даниел Иванов – Аоияма, достигна до пореден нов връх в кариерата си на професионален сумист. В последната класация на елитните сумисти Даниел заемаше ранг маегашира 2, а от днес заради положителният си баланс на последния турнир в Нагоя, той влиза в санияку – елитната горна част на макуучи с ранг комусуби.

За достигане на ранг озеки (голям шампион), е нужно завършване в три последователни турнира с положителен баланс с ранг комусуби или секиваке, което технически е невъзможно да се случи в рамките на тази година, но при добро стечение на обстоятелствата и стабилно представяне, което Даниел демонстрира до този момент в Япония, ранг озеки е постижим през 2013 година.

До този момент Даниел има спечелен един приз „Боен дух” (една от трите купи които се дават във всеки турнир в елита). В началото на септември ще стартира поредния турнир за Купата на Императора, който ще се проведе в столицата на Япония – Токио. Това ще бъде шести турнир за Даниел в елита. С високия си ранг, който достигна, “Синята планина” ще срещне с най-добрите съперници отново, както и на последният турнир в Нагоя, което ще го подложи на истинско изпитание.

Турнирът в Токио започва на 9 септември и ще продължи, както обичайно две седмици, в който всеки ден Даниел ще има по един двубой. Ние можем само да стискаме палци за нашето момче и разбира се да му пожелаем успех!


Статията е публикувана на 27 август 2012

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА