Снимки: НТС завърши обучението на 26 безработни от Община Болярово по схема “Развитие” на оперативна програма „Развитие на човешките ресурси”

Публикувано преди 12 години  |  Общество, Снимки

На 24 август  НТС завърши  обучението  на  26 безработни от Община Болярово по схема “Развитие” на оперативна програма  „Развитие на човешките ресурси”. Професията на Работник в озеленяването по която се обучаваха  в продължение на близо два месеца ще даде възможност от началото на месец септември безработните да бъдат назначени в Общината като озеленители в Болярово и в селата: Ст. Караджово, Мамарчево, Воден, Оман, Деница и др. в продължение на година.

Лекторският екип в обучението –  Д. Владева, инж. Ат. Зотов и инж. Ж. Сотиров изнесоха на високо ниво занятията по теория и практика на специалността. Обучаемите придобиха добри знания и умение по озеленяване и цветарство. Практическите занятия се проведоха в СОУ „Д-р П. Берон”, парка на града и градинката в центъра на града. Това допринесе и за поддържане на зелените площи през горещите августовски дни.

Ръководството на Община  Болярово вече трета година продължава активно да работи с  европейските програми за осигуряване на заетост на безработните. Само за тази година близо 100 безработни ще получат заетост за цяла година с добри месечни доходи.

Важен принос за реализиране възможностите на европейските програми в нашия регион има Дирекция Бюро по труда Елхово която обслужва и Община Болярово. Ръководството и специалистите  на бюрото своевременно насочват и съдействат за осигуряване възможност на всеки желаещ, отговарящ на условията да се включи в програма за обучение и  заетост. В момента Бюрото по труда подготвя за Елхово нови близо 50 безработни за обучение и осигуряване на заетост в Община Елхово като озеленители и строители.[nggallery id=“609″]


Статията е публикувана на 27 август 2012

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА