ОФК Елхово (U15) завоюва също шампионска титла, но в зона Бургас »

Заседание по повод готовността на учебните заведения в Ямболски регион

Публикувано преди 12 години  |  Общество

Готовността на учебните заведения в Ямболски регион и проблемите в образованието бяха тема на днешната среща между областния управител Димитър Иванов и заместник-кметовете на петте общини в областта. На срещата присъства също и заместник-областният управител Нели Кадиева.

Всички общински учебни заведения в област Ямбол имат готовност да започнат нормално новата учебна 2012-2013 г., стана ясно от докладите на заместник-кметовете по време на срещата. Осигурен е транспорт за тези от децата, които учат в населено място, различно от местоживеенето им, учебните заведения и детски градини разполагат и с необходимите ресурси за посрещане на предстоящия отоплителен сезон. В повечето от учебните заведения планираните ремонтни дейности по сградния фонд ще приключат до започването на учебната година на 15 септември.

Някои от общите проблеми, които се откроиха в образователната система в региона, са все по-малкия брой ученици, недостигът на педагогически персонал, на средства за транспорт на пътуващите учители и поддръжката на автобусите за транспортиране на ученици.

„Тенденцията към все по-доброто състояние на сградния фонд и учебната база в училищата в региона обаче е радваща. Ако преди няколко години  това бе основният проблем, сега виждаме как той вече не стои на преден план. Сигурна съм, че по същия начин, с усилията на държавата и регионалните институции ще намерим решение и на актуалните към момента проблеми”, каза в заключение заместник-областният управител Нели Кадиева.


Статията е публикувана на 28 август 2012

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА