ОФК Елхово (U15) завоюва също шампионска титла, но в зона Бургас »

Клуб, обединяващ любители на велосипедния спорт от всички възрасти, се учреди в Елхово

Публикувано преди 12 години  |  Общество, Снимки

Клуб, обединяващ любители на велосипедния спорт от всички възрасти, се учреди в град Елхово. Сдружение “Велоклуб Елхово” засега е първата и единствена нестопанска организация, която събира всички страстни почитатели на колелото в град Елхово.

Председател на сдружението е Кристиян Бахчеванов, който се занимава с любителско колоездене от години, а за членове на управителният съвет бяха избрани Кольо Орешков и Ангел Трънков.

Инициаторите на учредителното събрание, което се проведе в Екоцентър Румика в село Маломирово, бяха общо 14 души, които обсъдиха и гласуваха името на клуба, устав, председател, членове на управителният съвет и др.

Сред целите, които си поставя “Велоклуб Елхово”, освен разбира се популяризирането на този вид спорт, е и подобряване на инфраструктурата в града и извън него – създаване на нови велоалеи и удобни маршрути. По този начин употребата на велосипеди ще се увеличи, а оттам ще се намали и замърсяването на околната среда, смятат учредителите на клуба, а и разбира се ще накара много от децата да се занимават активно със спорт.

Популяризирането на природни и исторически забележителности, чрез разработване на веломаршрути до тях, също е залегнало в целите на сдружението.

Новоучреденото сдружение е с нестопанска цел и в обществена полза, което ще помогне за кандидатстване и по програми на Европейският съюз с цел подобряване на инфраструктурата в региона за велотуризъм чрез реализиране на проекти. Целите на организаторите са след приключване на съдебната регистрация, е да се регистрират и във федерацията по колоездене, което ще даде възможност на клуба и за външно финансиране. [nggallery id=“614″]


Статията е публикувана на 30 август 2012

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА