Събитие за месеца: „Кандидатсването на Община Елхово с проект за многофункционална спортна зала и подновяване на водопроводната мрежа в Елхово”

Публикувано преди 12 години  |  Общество

В полунощ приключи гласуването за събитие на месец юли в анкета на ЕлховоНюз. През последните три дни в допитването се включиха близо 432 наши читатели. Седем бяха общо бяха положителните събития, които получиха висок рейтинг и интерес от страна на потребителите на новинарският портал на град Елхово.

Точно 130 гласа бяха достатъчни за да определят за събитие на месец август да бъде определен: „Кандидатстването на Община Елхово с проект за многофункционална спортна зала и подновяване на водопроводната мрежа в Елхово с европари”.

На втора и трета позиция класирахте „Започването на ремонтни дейности по Храм Свети Димитър в град Елхово” и „Класирането на 41 място от всички 264 общини според оценката за финансовото състояние на Община Елхово” съответно с 74 и 62 гласа.

Решението за кандидатстване по тези два важни проекта бе взета на последното редовно заседание на местният парламент в Елхово. Тогава общинските съветници взеха решение да дадат зелена светлина на общинска администрация да кандидатства по Мярка 321 “Основни услуги на населението и икономиката в селските райони ” по Програмата за развитие на селските райони 2007 – 2013 година с проект „Реконструкция и доизграждане на многофункционална спортна зала-град Елхово” и „Реконструкция на вътрешни водопроводни мрежи-град Елхово”.

Финансовата помощ за одобрени проекти по тази мярка е в размер на 100% от общите допустими разходи по проект.  Максималният размер на допустимите разходи, за които се кандидатства по проекти, представени от общини е левовата  на 3 000 000 евро.

Ако двата проекта се реализират, това на практика ще означава, че град Елхово ще бъде с изцяло подменен водопровод, както и с едно от най-модерните спортни съоръжения в област Ямбол.[poll id=“24″]


Статията е публикувана на 1 септември 2012

Следете ни в Google News Showcase


ИЗБОРИ 9 ЮНИ 2024


НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА