Активизира се частният сектор в област Ямбол при работата с проекти

Публикувано преди 12 години  |  Общество

На 03.09.2012 г. работна среща на тема: „Анализ на изпълнението на СКФ в област Ямбол за периода 01.03.2012 – 31.08.2012 година” събра в офиса на Областен информационен център – Ямбол представители на местните и регионалните медии.

На участниците беше представена актуална информация за степента и напредъка по изпълнението на Структурните и Кохезионния фондове (СКФ) в област Ямбол, както и мястото на областта в сравнение с останалите области в България.

„Към началото на годината европроектите в Ямболския регион са били около 78. В момента в областта има сключени общо 90 договора за финансиране на проекти по седемте оперативни програми в България. Общата им стойност възлиза на близо 100 млн. лева.. От общо 12 нови сключени договора за последните 6 месеца, на стойност близо 13 млн. лева, 9 са на фирми, работещи на територията на област Ямбол. Това е показател за активизиране на частния сектор и подобряване на капацитета по разработването и изпълнението на проекти, финансирани от СКФ” – каза управителят на Областния информационен център Мария Никова.

ОИЦ – Ямбол е част от мрежата от 28 информационни центрове за популяризиране на Кохезионната политика на Европейския съюз, създадени с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Техническа помощ”, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския фонд за регионално развитие.


Статията е публикувана на 3 септември 2012

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА