Предстои извънредно заседание на ОбС-Елхово, относно рехабилитация на старият път за Тополвград

10 септември 2012 08:32  |  Общество

Днес 10 септември предстои извънредно заседание на ОбС-Елхово. В поканата е предвидено да се разгледа само една докладна записка, която касае пряко реализирането на проект за реконструкция и рехабилитация на път ІІІ – 7008 Елхово – Изгрев – Пчела – М. Манастир – Г. Манастир – Генерал Тошево – Скалица.

За реализирането на този проект на Агенция “Пътна инфраструктура”, която е конкретен бенефициент по Оперативна програма “Регионално развитие” (ОПРР), е необходимо съгласие на общинските съветници от Елхово за това, че не се предвижда планово изграждане или реконструкция на съществуващата подземна инфраструктура за период от 5 години.

Това е необходимо, тъй като средствата се осигуряват от ОПРР, финансирана от Европейския фонд за регионална развитие, а програмата има изисквания в срок от 5 години след завършване на проектите да не се извършват дейности, които биха довели до нарушения на изградените с европейски средства обекти.

Предвиденият за реконструкция и рехабилитация участък е изцяло на територията на община Елхово, като участъка от път ІІІ – 7008 (Лесово – Елхово) е в регулационните граници на гр.Елхово и обхваща улиците “Балабанска” , “Цар Асен” и ул. ”П.Д.Петков”. Канализацията в този участък е вече изградена, а водопроводната мрежа е реконструирана със средства на Министерство на регионалното развитие и благоустройството и “ВиК” ЕООД гр. Ямбол.

Поканата за свиканото извънредно заседание, заедно с прикачената докладна записка може да бъде открита на сайта на община Елхово на адрес: http://www.elhovobg.org/?p=9345. Началото на заседанието ще започне в 17:30 часа, а ElhovoNews.info ще предава отново заседанието на живо, а за тези които пропуснат живото предаване, ще могат да го открият минути след края на заседанието в раздел Елхово PLAY.



Следете ни в Google News Showcase



НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО