ОФК Елхово победи шампионите от южна група – сезон 2011/2012 – Тракиец Кукорево

Публикувано преди 12 години  |  Снимки, Спорт

В контролна среща по футбол, която се игра на градският стадион в Елхово пред около 200 зрители, отборът на ОФК Елхово победи шампиона на южната окръжна група (окръг Ямбол) – Тракиец Кукорево с резултат 5:1.

ОФК Елхово поведе с ранен гол, а само минути по-късно гостите изравниха, с което върнаха интригата за кратко. След 20 минута на терена имаше само един отбор и това бе отбора на ОФК Елхово, които успяха до почивката да вкарат още един гол, а след почивката отбелязаха още три за да фиксират крайният резултат 5:1. Това бе първа контрола на футболистите от Елхово, които стартират следващият уикенд по програма срещу Спортист Роза, които изпаднаха от трета дивизия.

Все още не е сигурно дали футболистите от Роза ще започнат участие, понеже съществуването на този отбор към този момент е под въпрос. Ако евентуално Спортист Роза откаже участие в елитна окръжна А група, неговото място ще бъде заето от Ботев Болярово.

Напомняме ви, че от тази година северната и южната мъжка областна футболна група се обедини в една „елитна” футболна група – А окръжна. Дванадесет ще са отборите, които ще стартират в първенството. Новосформираната футболна група предполага по-равностойни отбори и повече оспорвани срещи. Фаворит в първенството ще е отбора от град Стралджа, които от тази година сформират втори Б отбор, който ще стартира първенството от по-долната дивизия и където предимно ще трупат стаж по-млади състезатели. Стралджанци имаха пълен актив от точки през изминалият шампионат в северната областна група.[nggallery id=“621″]


Статията е публикувана на 10 септември 2012

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА